Verdunningssysteem voor verwarmde gasmonstername en gasanalyse

Een gasanalyser wordt altijd mede ontworpen op basis van de range waarin gemeten gaat worden en de gewenste nauwkeurigheid waarbinnen de analyse moet plaatsvinden. In geval van bijvoorbeeld efficiëntie metingen of specifieke R&D processen kunnen de ranges waarin gemeten moet worden behoorlijk verschillen wat kan resulteren tot het inzetten van meerdere analysers voor dezelfde componentenanalyse.

Een mogelijk alternatief hiervoor is het toepassen van verdunning; dezelfde analyser kan dan zowel binnen een hoog als een laag meetbereik worden toegepast. In geval van verwarmde meetsystemen zoals bij FID en FTIR is het dan essentieel dat het verdunningssysteem correct werkt bij de hoge bemonsteringstemperatuur van 180 °C.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

Verwarmde analyser

Voor R&D toepassingen waarbij zowel hoge als lage concentraties gemeten dienen te worden met een verwarmde FTIR analyser hebben we een systeem vervaardigd voor het toepassen van een verdunning van 1:200. Het geheel werkt verwarmd op 180 °C, evenals het hele monsternamesysteem en de meetcel in de gasanalyser zelf.

Wat kan Ravebo voor u betekenen?

Ravebo is gespecialiseerd in het meten en kalibreren van meetinstrumenten. Wij kunnen u helpen met uw apparaat. Loopt u tegen een probleem aan en bent u opzoek naar de juiste oplossing, voor u op maat gemaakt? dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.