Stationaire gasdetectie

Stationaire gasdetectieStationaire gasdetectie

Naast de verschillende gasanalysers levert Ravebo ook draagbare- en stationaire gasdetectie voor verschillende toepassingen. In sommige gevallen is het wenselijk om naast of als vervanger van de draagbare gasdetectie gebruik te maken van stationaire gasdetectie. Enkele voorbeelden van situaties waar gasdetectie wenselijk is: Het detecteren van gassen op locaties met een hoog explosierisico. Door het monitoren van de LEL en UEL en het handelen naar deze waarde kan een explosie worden voorkomen. Toxische gassen kunnen schade aan mens en milieu veroorzaken, daarom is het detecteren van deze gassen in veel situaties wenselijk. Ook het bewaken van de heersende zuurstof concentratie is één van de toepassingen, het verdringen van zuurstof door andere gassen is een situatie waardoor voor personeelsleden gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarom is het wenselijk om de zuurstof concentratie te meten. Het opbouwen van een detectiesysteem begint bij de keuze van de sensor waarbij gekozen kan worden voor een elektrochemische- , katalytische- , paramagnetische- , zirkonium- of een infrarood cel. De te detecteren gassen en de daarbij behorende ranges zijn zeer divers. Vraag vrijblijvend bij ons naar de te detecteren gassen en de verschillende methodes van de draagbare- en stationaire gasdetectie meters. De sensor: Door gebruik te maken van smartsensoren kunnen de sensoren eenvoudig worden vervangen en deze zijn na vervanging in enkele seconde operationeel. De sensoren hebben een lange levensduur en hebben een bewezen goede nauwkeurigheid.

De juiste transmitter voor draagbare- en stationaire gasdetectie

GasdetectieDe gekozen sensor is geplaatst in een transmitter. De transmitters kunnen worden uitgevoerd met verschillende opties, de eenvoudigste versie bevat een uitgangssignaal van 4 – 20 mA. Gekozen kan worden om een display toe te voegen waarmee de heersende concentratie afgelezen kan worden. Ook kan gekozen worden voor een visueel alarm, geluidsalarm, een programmeerbaar relais, ook het gebruik van een modbus uitgang is één van de mogelijkheden. Door transmitter(s) te verbinden met een controller kunnen verschillende gevolgacties worden geprogrammeerd als reactie op de heersende concentratie. Door verschillende transmitters te combineren met een controller kan een detectie systeem worden gemaakt wat volledig zelfstandig kan opereren. Ook kan gekozen worden om het systeem te koppelen aan het bestaande DCS systeem, waardoor concentratie waardes uitgelezen kunnen worden op het controlepanel van de betreffende locatie. Door het koppelen van verschillende modules kunnen systemen grenzeloos worden uitgebreid. Ook hierbij geldt, vraag vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Stationaire gasdetectie voor explosiegevaarlijke omgevingen

Benieuwd welk (draagbare) stationaire gasdetectiemeter geschikt is voor uw toepassing? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij voorzien u graag van passend advies.