Ravebo werkplaatsRavebo werkplaats

Ravebo beschikt over goede werkplaatsen waarin constructie-, las- en montagewerkzaamheden plaatsvinden voor maatwerk procesinstallaties en kleine serie-installaties. Maatwerkinstallaties worden op projectbasis behandeld, waarbij onze tekenaars-constructeurs de 3D-ontwerpen van de engineeringafdeling met behulp van Autodesk Inventor, in samenwerking met de productieafdeling, kunnen uitwerken tot productietekeningen en tevens spanningsanalyses kunnen uitvoeren.

Naast het realiseren van nieuwbouwinstallaties voeren wij ook renovatie en optimalisatie van procesinstallaties uit die vaak tijdens een stopperiode op locatie bij de klant moeten worden uitgevoerd.

Voor kleine series en voor productverbetering beschikken wij over een uitgeruste constructiewerkplaats met onder andere een draaibank, kantbank, wals en profielwals, zodat wij goed en snel kunnen inspelen op klantspecifieke wensen.

In onze laswerkplaats maken we gebruik van Fronius lasapparatuur en diverse lasprincipes, waaronder MIG/MAG en TIG, en verwerken we door de toepassing van installaties en systemen met name roestvast staal zoals AISI 304 en 316.

Ravebo Autodesk InventorRavebo Autodesk Inventor

Inventaristekening Installaties en systemen kunnen compleet geleverd worden met appendages, instrumentatie, schakelkast en PLC-besturing. Hierbij maken wij gebruik van gerenommeerde merken als KSB, Eriks, Endress+Hauser, Rittal, Phoenix en Siemens.

De motor- en instrumentatielijst wordt in overleg met de klant opgesteld en onze engineers gebruiken Eplan software voor de keuze van de bekabeling, het opstellen van de elektrische schema's en het ontwerp van de schakelkastindeling.

Schakelkasten en bedieningspanelen worden vervolgens in onze paneelbouwafdeling geassembleerd, bedraad en getest, waarbij gebruik kan worden gemaakt van een ergonomische en in hoogte verstelbare werktafel.

Voor een goed functionerende besturing stellen onze ingenieurs in overleg met de klant een functionele beschrijving op. Deze wordt vertaald door onze programmeurs, die veelal gebruik maken van PLC systemen van o.a. Siemens. Voor het aansturen en/of uitlezen van componenten kan gebruik worden gemaakt van netwerk/bus technologieën.

Ook kunnen wij gebruik maken van procesanalyzers om de installaties aan te sturen. Deze systemen kunnen door onze engineers worden geconfigureerd en geassembleerd en kunnen op de procesinstallatie worden geïnstalleerd of op een eigen skid worden geplaatst. Het onderhoud en de kalibratie van deze systemen wordt uitgevoerd door onze service engineers.

Ravebo kalibratie afdelingRavebo Kalibratie afdeling

Geproduceerde Gasmet Kalibratiesystemen en installaties worden in onze montagewerkplaats zo compleet mogelijk opgebouwd voor interne inname, het uitvoeren van diverse testen en desgewenst een FAT met onze klant/opdrachtgever.

Onze technici kunnen de installatie bij de klant monteren en aansluiten, waarna de installatie samen met de klant (SAT) door een commissioning engineer in bedrijf wordt gesteld. Het is mogelijk om trainingen/instructies te geven aan operationele medewerkers van de klant, zodat zij vertrouwd raken met de installatie en de werking ervan.

Indien gewenst kan de installatie in overleg met de klant en zijn IT/netwerkspecialist op afstand worden gemonitord, waarbij datalogging lokaal of in de cloud mogelijk is.