Nieuwe gecertificeerde fijnstofmonitor voor omgevingslucht

De EDM280 is de laatste ontwikkeling vanuit Grimm Aerosol voor de stationaire continue monitoring van fijnstof in de omgeving. Het is een doorontwikkeling van de EDM180 met significante verbeteringen in zowel de hardware als de software.

Innovatieve Deeltjesmeting

Deze aerosol spectrometer analyseert de deeltjesgrootten over 72 kanalen op gelijke afstand. De laagste detectie limiet is 178 nm! De grootste deeltjes worden ingedeeld boven de 29,4 μm.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

Uitgebreide Meetmogelijkheden

De gemeten stoffracties zijn TSP, PM10, PM4, PM2.5, PM1 en PMcoarse. De unit is QAL1 gecertificeerd door TÜV Rheinland. Dit voor PM2,5 in de range 0 – 5.100 μg/m³, voor PM10 in de range 0 – 12.000 μg/m³. Naast deze parameters geeft de EDM280 ook de volledige data van de deeltjesaantallen en -grootteverdeling alsmede de data vanuit de meteo sensor.

Naadloze Apparaat-connectiviteit

De unit is voorzien van diverse interfaces (RS-232, USB-B, Ethernet, USB memory). Tot slot werkt de unit met diverse protocollen, zoals GRIMM protocol, Modbus/TCP, GESYTEC/Bayern-Hessen protocol.

Geoptimaliseerde Monstername

Voor de monstername wordt gebruik gemaakt van een monsternamekop welke wordt verwarmd in geval de omgevingstemperatuur onder de 5 °C daalt. Dit ter voorkoming van ijsvorming of bevriezing van de inlaat openingen. De sample tube is voorzien van een adaptieve verwarming. Dit ter voorkoming van condensatie en door minimaal te verwarmen vindt verandering van het aerosol voorafgaand aan de meting niet tot nauwelijks plaats. De adaptieve verwarming wordt aangestuurd op basis van de relatieve vochtigheid in de meetcel.