Constant flow monstername

Voor proces en milieu monsternames voor de analyse naar concentraties van bepaalde gassen wordt vaak met een vast debiet bemonsterd. Het bemonsterd volume wordt uiteindelijk bepaald door een eenvoudige droge gasmeter. Op zich zijn dit vaak relatief eenvoudige methoden. Echter kunnen er een aantal zaken van belang zijn:

  • In geval het gewenst is dat de monsternameflow daadwerkelijk constant blijft is het van belang dat het monsternamesysteem voor de variaties in drukval compenseert. De flow is vaak van belang als er over filterkopen wordt bemonsterd en ook, zij het in mindere mate, over absorptiekolommen of absorptie vloeistof in gaswasflessen.
  • Bij proces- en milieumetingen worden de uiteindelijke concentraties uitgedrukt bij normcondities. Het is dus ook van belang de druk en de temperatuur te kennen bij de droge gasmeter.

QB1 monsternamepomp

Ravebo levert voor dergelijke applicaties de QB1 monsternamepomp. Dit zijn eenvoudig in te stellen druk gecompenseerde constant flow pompen. De gasmeter heeft een temperatuursensor en staat atmosferisch; men kan eenvoudig het aantal bemonsterde normliter bepalen. De flow wordt ingesteld middels rotameters.

Voor meer gemak en de voordelen van automatische flow en volumemeting is er de QB1e. Deze heeft een stukje elektronica waarmee de monstername geprogrammeerd kan worden. Tijdens de monstername wordt ook digitaal het debiet verkregen op basis van de pulsen vanuit de gasmeter. Hierdoor kun je gemakkelijker handmatig een preciezere flow instellen.

Uw probleem is onze uitdaging.
Neem contact op met ons!

Parameters

De QB1e geeft de volgende parameters weer:

  • Flow in nl/min en de actuele flow in l/min;
  • Volume in nl en het actueel volume in l;
  • Omgevingsdruk;
  • Temperatuur medium in de gasmeter.

Aan het einde van de monstername worden al deze gegevens opgeslagen in het geheugen (inclusief datum en tijd) en kunnen terug worden opgevraagd in het display. Tevens is mogelijk de data uit te lezen middels een applicatie via Bluetooth verbinding. 

Meer weten?

wilt u meer weten over monstername pompen, kalibratie of metingen? Wij helpen u graag verder. Ook als u een andere vraag heeft staan onze collega's voor u klaar! Bel ons of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen met u contact op.